Етапи при ремонт на апартамент с груби довършителни работи

Ремонт на апартаменти

Ремонтът на апартамент е сериозен и отговорен период, така че е изключително важно да се обмислят етапите на основен ремонт на апартамент с грубо покритие и да се реши въпросът с избора на дизайн, оформление и строителни материали.

Грубият ремонт на апартамент трябва да започне от задната стая, движейки се към изхода, следвайки от тавана до стените и пода, демонтирайки стари стени, прегради, дограма.

Етапите на груб ремонт в нова сграда изключват демонтажа, като се започне с избора и придобиването на необходимото оборудване, или фирма, която ще извърши окончателния ремонт до ключ, или предприемачът предлага за продажба апартаменти с вече завършен груб ремонт.

Качественият основен ремонт в нова сграда отнема време и зависи от площта на апартамента. Ремонтът и довършването на апартамент с площ от 60 м2 може да отнеме една година.

Предварителен етап.

Първоначалният подготвителен етап включва:

-оценка на бюджет и обем на работа;

-създаване на проект за апартамент/къща;

-избор на материали, мебели, декор;

-подготовка за ремонт, демонтаж на ненужни конструкции;

-вземане на размери (прозорци, врати, ниши, отвори, прегради).

 

Етапи на ремонт.

Нека разгледаме основните етапи на основен груб ремонт (в случай на самостоятелно извършване на работата):

-закупуване на строителни материали, инструменти, консумативи (по време на ремонт е възможно закупуване на допълнителни артикули);

-избор на дизайна на стаята, който ще ви позволи да вземете решение за реда на прозорците и вратите (дизайн, местоположение);

-полагане на комуникации (ел.кабел, В и К тръби);

– електрическото окабеляване завършва с инсталирането на контакти, лампи, ключове, които ще се впишат в дизайна на стаята. Тези части трябва да бъдат монтирани на последния довършителен етап, а временните елементи трябва да бъдат свързани по време на грубия ремонт;

❗❗❗ СХОДНИ ПУБЛИКАЦИИ:  Grohe: Вашият ключ към неповторим стил и комфорт

-монтаж на нови стени и прегради от гипсокартон, монтаж на шумоизолация, зашиване на щрангове, ниши, изравняване на повърхността с мазилка и шпакловка, нанасяне на грунд;

-извършване на хидроизолационни работи в кухня, баня, тоалетна;

-прозорците и первазите се монтират едновременно с етапа на изравняване на стените. В зависимост от материала перваза на прозореца се монтира или едновременно с прозореца (пластмаса, бетон), или на довършителния етап (дървен);

– подравняване на рамката на вратата стриктно според размера на наклона и нивото на пода;

-монтаж на топъл под и изливна замазка (може да зависи от подовете на къщата и може да се извърши в 3 варианта – мокър, полусух, сух);

– полагане на плочки, монтаж на ВиК;

-монтажът на входната врата се извършва с демонтаж на старата, след изравняване на стените и напълване на пода;

– полагане на настилката (линолеумът трябва да се остави да почине, тъй като може да се свие);

-монтаж на елементи на отоплителна система;

-последната стъпка е монтаж на нов таван.

Съвети и трикове.

 

На този етап етапите на груб ремонт на апартамент в нова сграда приключиха и можете да преминете към довършителните работи: поставяне на вградени кухненски мебели, полагане на плочки, поставяне на водопроводни инсталации, окачване на тапети.

Ако дизайнът на стаята включва нанасяне на боя и декоративна мазилка, е необходимо да се защитят всички предварително монтирани елементи – прозорци, первази и врати.

Етапите на монтиране на врати, тавани и довършителни стени могат да се извършват в различни последователности. Най-евтиният монтаж на окачени тавани се счита за след завършване на стените и монтиране на вратите, което ще намали риска от повреда на платното.

❗❗❗ СХОДНИ ПУБЛИКАЦИИ:  Вътрешна декорация на дървена къща - от пода до тавана

Довършителен етап.

Тези работи се отнасят до окончателни ремонти:

– общо почистване на помещенията;

-подреждане на мебели, монтаж и свързване на домакински уреди;

-настаняване в апартамента.

 

Малък, но много важен съвет – направете 2 списъка с работа: тези, от които не можете да спестите, и тези, които ще се вместят в малкия ви бюджет.

Основният разход на средства трябва да се изразходва за:

-ремонт на подове и стени като основни елементи на помещението;

-комуникации, които трябва да служат дълги години без ремонт или подмяна;

-преустройство, от което ще зависи окончателният дизайн, уют, комфорт и правилното разположение на елементите в помещението.

Моля, имайте предвид, че поръчката на ремонт до ключ може значително да спести вашето време, усилия и пари. В края на краищата цената на работата, като правило, включва дизайн – дизайн на помещенията, прогноза за разходите, контрол върху покупките и работен план.

 

Оценка на публикацията:
Мега ремонти