Ремонт на вградено казанче Grohe

ВиК ремонти

Водопроводните инсталации Grohe с вградени конзолни тоалетни чинии са функционални и проектирани да издържат. Инсталационните системи от серията Rapid са добре обмислени, лесни за инсталиране и поддръжка. Те са идеални за всякакви окачени тоалетни: стандартни, без рамки, с функция биде и точка за подаване на вода. Инсталациите на Grohe рядко се нуждаят от ремонт. Надеждността на немските водопроводни продукти се потвърждава от 10-годишната гаранция на производителя за системи и резервоари.

Характеристики на инсталациите Grohe :

  • стоманената носеща рамка може да издържи натоварване от 400 кг;
  • двойното промиване и регулирането на резервоара намаляват потреблението на вода с 50%;
  • звукоизолацията осигурява тишина при източване;
  • изолацията от конденз елиминира влагата, която провокира развитието на гъбички.

Инсталациите се монтират в преграда от гипсокартон или пред стена. Гамата от модели ви позволява да изберете необходимата височина на монтаж. Различни опции за свързване на водата: отзад, отляво, отдясно улесняват свързването. Бутоните за промиване могат да се монтират на вертикална или хоризонтална повърхност.

Възможни проблеми и методи за ремонт на инсталацията Grohe – Вградено казанче

Немското качество гарантира производителност и издръжливост. Повредите и ремонтите на вградените казанчета Grohe са резултат от случайна повреда или работа в система с твърда вода. По правило честите неизправности се елиминират през ревизионния прозорец зад панела за промиване. По време на ремонт се препоръчва използването само на оригинални резервни части за инсталации на Grohe .

Неправилна операция на промиване

След източване водата не спира напълно, а продължава да тече в купата на тънка струйка. Разходът на вода се увеличава и се появяват трудни за отстраняване петна.

Причината може да е износено уплътнение в дренажния механизъм или някакви отломки, блокиращи работата му. Фитингите трябва да бъдат отстранени и проверени за пукнатини в уплътнението и полепнали замърсители. В първия случай проблемът се решава чрез подмяна на уплътнителния пръстен, във втория – чрез почистване.

❗❗❗ СХОДНИ ПУБЛИКАЦИИ:  Шалом Мнения за компанията, която е с над 20 годишен опит от доволни клиенти

 

Постоянно пълнене на резервоара

Резервоарът се пълни без спиране, водата непрекъснато се оттича в тоалетната. В допълнение към високата консумация се добавя постоянен шум.

Неизправността най-често се причинява от повреден клапан за пълнене. За да премахнете повредата, трябва да смените целия клапан или само мембраната на механизма.

 

Бавно натрупване на резервоара

Водата започва да се пълни бавно, така че отнема много време, за да се напълни напълно. Проблемът може да е в запушен свързващ маркуч, който трябва да се отстрани и измие.

 

Течове под купата

Мръсната вода, изтичаща в канализацията, изтича на мястото, където тоалетната е свързана към входната тръба. Това се дължи на изкривявания, които възникват по време на монтажа, в резултат на което маншетът започва да изтича. Ако се монтира правилно с помощта на силиконова грес или неутрален уплътнител, няма да има течове.

Бутонът за промиване не работи

Модерните инсталационни системи Grohe са оборудвани с пневматично управлявани ключове. Ако източването не се извърши внимателно, въздушният маркуч може да изхвърчи. За да отстраните проблема, трябва да премахнете бутона и да върнете маркуча на мястото му. Въпреки факта, че ключовете за промиване са двуобемни, има само една пневматична тръба. Свързан е с малък дренаж.

 

Разходи за ремонт на инсталацията Grohe

Цената за ремонт на тоалетна инсталация и вградено казанче Grohe зависи от повредата. За точно изчисление е необходим преглед на системата с диагностика на арматурата.

Не са необходими допълнителни инструменти за демонтиране/монтиране на панела за промиване, дренажния клапан и механизма за пълнене. Но ако не разбирате принципите на свързване и работа на фитингите, по-добре е да се свържете с специалист.

❗❗❗ СХОДНИ ПУБЛИКАЦИИ:  ВиК услуги от Шалом - мнения от доволни клиенти

Нашите предимства :

  • водопроводчици с 10 години опит в обслужването на инсталации;
  • сътрудничество с директни доставчици на части Grohe и разумни цени;
  • гаранция за услуги и резервни части.

Край на формуляра

Майсторът пристига в удобен за вас ден и час. Крайната цена се договаря преди ремонта, включва цената на работата, резервните части и остава непроменена.

Оценка на публикацията:
Мега ремонти