Топлоизолация, шумоизолация, красота: Изборът на дограма за вашия дом

Строителна фирма България Ремонт на апартаменти

Дограмата е съществен елемент от всяко жилище или сграда с корпоративна цел. Независимо дали става въпрос за ново строителство или реновация, правилният избор на дограма може да осигури оптимален работен процес, спокойствие, уют и комфорт. Същевременно, добрата дограма може да предостави и други важни предимства като топлоизолация, шумоизолация и предпазване от прекалено високи или ниски температури в помещението.

Най-често използваните материали за дограма са PVC (поливинилхлорид), алуминий и дърво. Всеки от тези материали има своите уникални характеристики и предимства.

Предимства на алуминиевата и PVC дограмата.

Алуминиевата дограма

Предимствата на алуминиевата дограма се крият най-вече в свойствата на алуминия като материал. Той е сред най-неподатливите на температурните амплитуди – и то високи – материал. Освен това основната структура на алуминиевата дограма се запазва дълго време, без да се нарушава или видоизменя. Алуминият не променя своя дизайн и издържливост през годините, което го и прави идеален за хората, които предпочитат евтина и практична дограма. Нещо повече – притежателите на алуминиева дограма знаят, че тя съвсем не изисква някаква специфична и трудна поддръжка. Почистването е напълно елементарно и става с универсален препарат и кърпа. Здравата структура на алуминия сама по себе позволява импровизации и различни алтернативи при по-сложни конструкции. Завършваме с най-силното предимство на алуминиевата дограма – тя може да бъде препродадена след години, с което да си върнете близо 30% от похарчените пари.

PVC дограмата

Предимствата на PVC дограмата са не по-малко разнообразни, но главното сред тях е, че материалът е най-качественият при запазването на топлината в помещението. Нещо повече – всякаква – без значение от дизайн и модел – PVC дограма се изработва и инсталира много по-лесно от какъвто и да е друг вид дограма. Тъй като самият материал е невероятно гъвкав и лесен за преработка, PVC дограмата ви дава и възможности да измислете по-нестандартен дизайн. PVC дограмата също не изисква някакви специални методи за поддръжка. Нужни са ви само сапун и кърпа за хигиенизиране от време на време. Не на последно място – PVC дограма е сред най-евтините дограми на пазара, така че ако търсите задоволителни цени и сравнително високо качество, това е вашата дограма.

❗❗❗ СХОДНИ ПУБЛИКАЦИИ:  Строителство на жилищни сгради и къщи от строителна фирма

Недостатъци на алуминиевата и PVC дограмата

И двете дограми нямат особено много недостатъци, но все пак ще ги изброим. Алуминиевата дограма, например, е по-скъпа от PVC дограмата. От друга страна, PVC дограмата може бързо да се поддаде на директната слънчева светлина и да пожълтее, а ако е в друг нюанс, да изгубите ярките си цветове. Алуминиевата дограма кондензира по-лесно влагата, но пък PVC дограмата се изхабява доста по-бързо!

Заключение

Ако се интересувате да направите дома си по-енергийно ефективен и да намалите разходите си за отопление и сметките за електричество, свържете се с Фирма „ОНАСИСС ЕООД“ още днес, за да научите повече за правилната опция за вашия дом. тел.: +359 87 9 998 759

В заключение, изборът на дограма за вашия дом е важна стъпка, която не трябва да бъде пренебрегвана. Добрата дограма осигурява топлоизолация, шумоизолация и предпазване от прекалено високи или ниски температури, като същевременно придава красота на вашия дом. Преди да вземете решение, прегледайте различните възможности и консултирайте се с професионалисти, за да изберете най-подходящата дограма за вашите нужди и предпочитания.

Оценка на публикацията:
Мега ремонти